Buma / Stemra JB Productions

Als entertainment specialist willen wij u graag adviseren over uw verplichtingen rondom de afdracht van uw Buma/Stemra bijdrage.

Op entertainment gebied kiest u ervoor om bij ons uw muzikale acts (band/orkest/zanger(es) etc.) te contracteren. Het gage hiervan bevestigen wij u per opdrachtbevestiging. Na deze kosten bent u meestal nog niet helemaal klaar, deze gages zijn meestal exclusief de muziekauteursrechten. Muziek die tijdens een optreden gebruikt wordt is meestal gemaakt door anderen, een tekstschrijver, componist en is eventueel door een andere zanger(es) oorspronkelijk gezongen. Deze mensen zijn vaak niet bekend, maar hebben toch recht op een bepaalde bijdrage. Deze bijdrage dient u te voldoen aan de vereniging Buma.

Buma/Stemra is de organisatie die in Nederland de belangen van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers behartigt. Belangen op het gebied van muziekauteursrecht. Vrijwel alle componisten, tekstdichters en muziekuitgevers in Nederland (ruim 38.000) zijn rechtstreeks aangesloten bij Buma/Stemra.

Buma regelen via Boekingskantoor JB Productions

Buma boekingsbureau JB Productions

Buma werkt samen met een geselecteerd aantal boekingskantoren in Nederland. JB Productions mag namens de Buma voorschotten in rekening brengen. Boek je artiesten via JB Productions, kan je via ons de buma afdracht regelen.

De heffing op muziekauteursrechten regel je snel en makkelijk via Artiestenbureau JB Productions. Voor meer informatie over de Buma afdracht verwijzen wij u naar de website van de Buma/Stemra: www.bumastemra.nl.

Bekijk hier de de speciale pagina Buma afdracht via je Boekingskantoor

Als indicatie (hieraan kunnen geen rechten ontleend worden) kunt u uitgaan van een bijdrage van ongeveer 7% over het uitkoopgage.

Tegenwoordig heffen wij voor de Buma over artiesten de Buma/Stemra rechten, op uw opdrachtbevestiging kunt u terug vinden of de gages inclusief of exclusief de Buma/Stemra rechten zijn. 

bumra-stemra-2024-keurmerk

Maak kennis met TVhelden.nl

De online verhuurder van TV Helden, looppoppen en walking characters. Wij selecteren het beste aanbod bekende Kinderhelden en zorgen voor een herinneringswaardig evenement.

Bel onze entertainmentadviseurs op: 0186‑602140. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur.

Leon Melissant

Leon Melissant

Creatie Specialist
0186-602140

Download volledige TV Helden prijslijst

In 1 helder overzicht (PDF) de prijzen van alle Bekende Kinder Helden en Looppoppen op onze website ontvangen? Geef hier jouw e-mailadres door, dan ontvang je dit handige overzicht per mail.

JB Productions

Nijverheidsweg 33
3274 KJ Heinenoord
0186-602140
info@jbproductions.nl

Direct contact met TV helden